30 nap pénz-visszatérítési garancia!

Szállító Partnerünk: Express One, FoxPost

Ingyenes Szállítás 20 000 Ft rendelési érték fölött!
ágynemű mosás

Ágynemű mosás: minden, amit erről tudnod kell!

Ágynemű mosás: milyen gyakorisággal?

A tavaszi nagytakarítás láza a legtöbb nőt elkapja és ilyenkor leszedjük a függönyöket, kimossuk a fürdőszobai kilépőket, a téli takarókat. De vajon a naponta használt textíliákat milyen gyakran mossuvagy cseréljük? Mi alapján döntjük el, hogy egy ágyneműt ki kell-e már mosni? Az eltelt idő vagy a szag a döntő? 

Elméletileg ajánlott legalább 15 naponta kimosni,  de ez attól is függ, hogy milyenek szokásaid . Ha vannak otthon háziállataid, sokat izzadsz éjszaka, esetleg allergiás vagy-e a poratkára, vagy ha csak sok időt szeretsz tölteni az ágyban fontold meg heti ágynemű mosást.

Ágynemű mosás, de hány fokon?

A legfontosabb tanács, mint mindig, nézd meg a címkét, és tájékozódj, hogy mekkora hőmérsékletet tolerál az ágynemű. Nyilvánvaló, hogy minél magasabb a mosási hőmérséklet, annál hatékonyabban eltávolítja a mosószer a baktériumok. Az ágynemű 90 fokon történő mosása azonban túlzott igénybevételt eredményez és a pamutot gyors károsodásához vezet.

fehér pamutot elég 40-60 fokon, a színeset jobb 30-40 fok közötti hőmérsékleten mosni.

Ha a lepedő lenvászon, szatén vagy selyem , kövesd a címkén levő mosási utasításokat, használj inkább finom mosási programot és válassz alacsony hőmérsékletet.

Fehér ágynemű esetén az alacsony hőmérséklet hátulütője a besárgulás, vagy beszürkülés.

Dr. Beckmann több terméket is fejlesztett ezek kiküszöbölésére.

 

Ágynemű vasalása igen vagy nem?

Ágynemű mosás után gyakran szembesülsz a gyűrődéssel. Ez általában inkább ízlés, vagy inkább a “gyűrődés” iránti tolerancia kérdése. Igaz, hogy a vasalás segít a mosásnál megmaradt baktériumokat elpusztítani. Ha azonban nem szeretsz vasalni, ne aggódj: nem vagy egyedül!

Íme néhány tipp a vasalás elkerülésére : a mosási ciklus alatt kapcsold ki a centrifugálási ciklust, vagy állítsd azt maximum 500 fordulat / perc sebességre. Száradás után hajtsd össze az ágyneműt szorosan, kézzel simítva, így a fiókba vagy szekrénybe helyezve “kinyújtják” magukat.

Tipp: a színes ágyneműt közvetlen napfénytől védett helyen szárítsd, mert a közvetlen sugarak elhalványítják a színeket.

Vérfoltok eltávolítása az ágyneműből.

Nem ritka, hogy az ágyneműn vérfolttal találkozunk. Bármi okozhatja: egy kis seb , orrvérzés vagy menstruációs ciklus. A foltok eltávolításának leggyorsabb és leghatékonyabb módja, ha a foltot Dr. Beckmann folt ördöggel kezeljük. Ez egy enzim alapú aktív folttisztító. Nedvesítsd meg a foltokat a termékkel, hagyd 5-10 percig hatni, majd a szokásos módon mosd ki az ágyneműt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Telegram
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes Szállítás

20 000 Ft rendelési érték fölött

Pénzvisszatérítési Garancia

30 napig bármikor visszaküldheted

Megbízható Magyar Cég

Több mint 10 év tapasztalat

100% Biztonságos Fizetés

MasterCard / Visa / Maestro

0
    0
    Kosár
      Szállítás Számítása
      Kupon Beváltása